Annons

Annons

Härliga husmanskost!

Dela
(0)

Efter helger med ”finmat” längtar vi efter goa, varma, rustika klassiker – som till exempel krämig laxpudding!

4 port

400 g varmrökt lax

8–10 potatisar

1 purjolök

1 knippe dill

Äggstanning

2 ägg

21/2 dl vispgrädde

Annons

2 msk smör

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Finfördela laxköttet. Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och skär purjolöken i slantar. Hacka dillen. Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, purjolök, dill och lax i formen. Salta och peppra mellan varven.

2. Äggstanning: Vispa samman ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll stanningen över potatisblandningen och toppa med smörklickar. Tillaga puddingen mitt i ugnen ca 50 min.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…