Annons

Annons

Härliga äppeltider!

Dela
(0)

Äppelkaka

Lättbakad och lyxig mjuk kaka med mandelmassa och äpple.

Världens godaste äppelkaka

ca 12 bitar

275 g mandelmassa

100 g rumsvarmt smör

3 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning

3 äpplen

3 msk smält smör

3 msk strösocker

Annons

1 tsk malen kanel

Garnering

florsocker

citronmeliss

Serveringsförslag

vaniljsås el glass

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan. Klicka ner smöret och vispa till en porös smet. Dela äggen och vänd ner gulorna i smeten.

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i mandelsmeten.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diam.

4.Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Stick ner äpplena i smeten. Pensla kakan och äpplena med det smälta smöret.

5.Blanda socker och kanel. Strö det över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Känn med sticka att kakan är färdig, täck över den om den får för mycket färg.

6.Låt kakan svalna. Sikta över lite florsocker och lägg ev på några äppelklyftor och citronmeliss. Servera med vaniljsås eller glass.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…