Annons

Annons

Härlig vinbärskaka med kladd i mitten…

Dela
(0)

Vinbärskaka

Mjuk, lite kompakt och läckert seg. Precis så här vill vi ha vår fikafrestelse!

Vår bästa vinbärskaka

12–14 bitar

150 g smör, rumsvarmt

3 dl strösocker

2 ägg

3 dl, 180 g, vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Annons

150 g röda vinbär

smör till formen

Servering

2–3 dl vispgrädde

vinbär

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ihop smör, socker och ägg till en fast smet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.

2. Spänn fast ett bakpapper över bottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Smöra formens kanter. Bred ut smeten i formen och fördela bären ovanpå. Grädda mitt i ugnen 50–55 min. Låt svalna.

3. Servering: Vispa grädden. Lägg vinbär mitt på kakan där den har sjunkit ihop lite.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…