Annons

Annons

Ljuvlig rabarbercobbler

Ungefär som en smulpaj fast med ägg i smultäcket. Baka den med rabarber eller säsongens bär!

Dela
(0)

Rabarbercobbler

ca 8 port

Fyllning
ca 400 g rabarber
3 msk smör
4 msk strösocker

Cobbler
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
11/2 dl havregryn
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
mandelspån

Annons

Vid servering
florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Ansa och skiva rabarberstjälkarna i 1 cm stora skivor. Stek hastigt rabarberskivorna i smör och strö över socker. Fördela rabarberna i en smord ugnsform, ca 24 cm i diam, eller i 4 portionsformar.

2. Cobbler: Vispa smör och socker med elvisp i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Sikta ner detta i smörblandningen. Vänd ner havregrynen. Vispa sist ner grädde samt ägg. Fördela blandningen över rabarberbitarna. Strö över mandelspån.

3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Cobblern ska ha en fin gyllene färg.

4. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Sikta över florsocker.

 

Läs mer

Läckra rabarberrutor i långpanna

Fixa frasiga rabarberknyten

Rabarbergott som smakar sommar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Lovisa Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…