Annons

Annons

Härlig kaka som räcker till många

Dela
(0)

Jordgubbsmums i långpanna

Servera kakan med vispad grädde – lika festligt som tårta!

Jordgubbsmums i långpanna

ca 12 bitar

150 g smör

4 ägg

3 dl strösocker

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g mandelmassa

1 dl filmjölk

½ liter jordgubbar

Annons

Garnering

150 g vit choklad

½ dl vispgrädde

1 msk florsocker

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör samman mjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Riv mandelmassan, tillsätt den samt filmjölk och smält smör i äggsmeten.

2. Lägg ett bakpapper i en långpanna, ca 20×28 cm. Häll i smeten. Snoppa jordgubbarna och fördela dem jämnt över kakan. Grädda ca 25 min.

3. Garnering: Hacka chokladen, smält den över vattenbad. Vispa grädden. Låt chokladen svalna något, vänd sedan ner den i grädden. Spritsa krämen i ett rutmönster över den avsvalnade kakan. Pudra över florsocker.

4. Skär upp i bitar och servera med vispad grädde.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…