Annons

Annons

Handgjorda nutellapraliner

Att göra egna praliner är både enkelt och roligt. De här fyller vi med ljus choklad, mörk choklad och krämig nutella.

Handgjorda nutellapraliner

ca 20 st

ca 100 g ljus choklad
ca 100 g mörk choklad

Fyllning
ca ½ dl nutella

 

Gör så här:

1. Smält ljus och mörk choklad tillsammans. Pensla choklad i pralinformarna och låt stelna. Pensla ännu ett lager och låt stelna igen.

Annons

2. Fyllning: Värm nutellan så den blir mjukare. Spritsa/klicka nutella i chokladskalen nästan ända upp till kanten. Låt stelna i kylen.

3. Om den smälta chokladen hunnit stelna – värm upp den igen. Bred den som ett lock på pralinerna. Låt stelna. Tryck ut pralinerna.

 

Formtips!

Hjärtformade pralinformar i silikon finns hos bl a Bagaren & Kocken för 119:–. Kan även finnas på Ica och i varuhusens kökssortiment.

 

Läs mer:

Mumsig marsipanlimpa

Romrussintryffel

Polkagrisknäck

 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(8)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…