Annons

Annons

Hamburgare med briochebröd

Så lätt det är att göra egna hamburgare! Servera med goda tillbehör som briochebröd, bacon och hemgjord dressing!

Dela
(73)

Hamburgare med briochebröd

4 port

Burgare
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör

Dressing
2 msk fransk senap
4 msk majonnäs

Tillbehör
1 pkt bacon, 125 g
4 brioche-hamburgerbröd, t ex Garant från Willys

Annons

Servering
2 tomater
1 rödlök
1 färskt fikon
100 g brie-, chèvre- el camembertost
salladsblad

 

Gör så här

1. Burgare: Blanda färs, salt, peppar och pressad vitlök till en smet. Forma till 8 biffar och stek dem i smör några min per sida.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Dressing: Rör ihop senap och majonnäs.

3. Tillbehör: Stek baconskivorna. Rosta eller värm brioche-bröden.

4. Servering: Skiva tomater, rödlök och fikon. Fyll de varma bröden med salladsblad, tomat, biff, bacon och ost. Toppa med fikon och rödlök. Luta brödlocket mot den fyllda burgaren före servering. Lägg på en klick dressing eller servera den i en skål bredvid.

5. Pommes frites eller ugnsstekta potatisklyftor smakar gott till.

 

Läs mer

Örtkryddade köttfärsjärpar 

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(73)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…