Annons

Annons

Halstrade pilgrimsmusslor i salsasällskap

Pilgrimsmusslor ger riktig festkänsla! Panerar man pilgrimsmusslorna får de en krispig utsida och en mjuk, läcker insida. Här serverar vi dem med en smakrik salsa på mango och avokado.

Dela
(0)

Halstrade pilgrimsmusslor i salsasällskap

Halstrade pilgrimsmusslor som får sällskap av salsa.

 

4–6 frysta pilgrimsmusslor, ca 125 g
1 ägg
panko (asiatiskt ströbröd) el vanligt ströbröd
salt och peppar
smör

Salsa
1/2 avokado
ca 1/2 liten röd chili
1 dl tärnad mango, gärna fryst och sedan tinad
1/2 msk finhackad rödlök
1 msk hackad koriander (kan uteslutas)

Annons

Sweet chilikräm
1 dl lätt crème fraiche
1–11/2 msk sweet chilisås
1 krm salt

 

Gör så här

1. Tina pilgrimsmusslorna och torka av dem med hushållspapper. Vispa upp ägget. Doppa musslorna i ägget och panera dem sedan i ströbrödet.

2. Stek musslorna i smör, högst 30 sek per sida. Salta och peppra.

3. Salsa: Skär avokadon i cm-stora tärningar och skiva chilin, ta bort kärnor och innerväggar för minskad hetta. Blanda allt med mango och rödlök. Strö över koriander.

4. Sweet chilikräm: Blanda lite slarvigt ihop crème fraiche med sweet chilisås. Smaka av med salt och servera till.

 

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Lyxiga räkrullar 

Halstrad laxtartar med dansk hovmästarsås 

Lättlagad mat för en – 5 läckra recept 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…