Annons

Annons

Halstrad laxtartar med dansk hovmästarsås

Frysta portionsbitar av lax är perfekt att använda när man lagar mat i singelhushållet. Här får du recept på en festlig och fantastiskt god laxtartar med hovmästarsås.

Dela
(0)

Laxtartar med dansk hovmästarsås

1 port

100 g färsk laxfilé (el fryst upptinad)
50 g kallrökt lax
1/2 liten rödlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk hackad dill
1 tsk hackad gräslök
1 tsk rivet citronskal
1 äggula

Hovmästarsås
1/2 dl dijonsenap
1/2 dl mild senap
1/2 dl brunt farinsocker
1 msk gräddfil
11/2 msk hackad dill

Annons

Servering
3 delikatesspotatisar
citronklyftor

 

Gör så här

1. Skär all lax i små bitar.

2. Skala och hacka rödlöken. Blanda lax, rödlök, senap, dill, gräslök och citronskal. Rör ner äggulan.

3. Forma massan till en stor eller två mindre biffar och stek i smör på medelvärme några min på varje sida.

4. Hovmästarsås: Rör ihop båda senapssorterna med sockret. Låt stå i rumstemperatur i en timme tills sockret smälter. Blanda ner gräddfil och dill.

5. Servera med kokt delikatesspotatis och citronklyftor. Garnera gärna med lite extra hackad rödlök och dill.

 

Läs mer

Torskrygg med rödbetor och brynt smör

Rårakor med rom och crème fraiche

Krämig tomatsoppa med örtsticks

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…