Annons

Annons

Hälsning från Tryckfelsnisse!

I Hemmets Veckotidning nr 5 smög det sig in ett fel i receptet på Kanelknäcke. Mängden vatten ska vara 2,5 dl och inget annat. Missade du receptet publicerar vi det här igen:

Kanelknäcke

8 stora knäckebröd

Annons

25 g jäst

2,5 dl vatten, ca 37°

2 tsk salt

1 msk brun farin

2–3 tsk malen kanel

165 g (3 dl) grovt rågmjöl

180 g (3 dl) vetemjöl

Garnering

pumpakärnor, sesam- eller solrosfrön

Ugn 200°

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Häll i vattnet och vispa ut jästen. Tillsätt salt, farin, kanel, allt rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en deg i matberedare eller med elvispens degkrokar. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 tim.

2. Dela degen i 8 delar och låt vila under bakduk 5 min. Kavla ut riktigt tunt på mjölat bakbord. Nagga, pensla med vatten och strö över frön. Skär degen i remsor, rutor eller annan valfri form. Vi använde pepparkaksform! Lyft över på het bakplåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Vänd ev efter halva tiden. Låt svalna på galler.

Till sist – ett bonustips!

Alldeles extra lätta och luftiga blir knäckebröden om du tillsätter 30 g nyponmjöl per kilo mjöl!

Foto: Tine Guth Linse

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…