Annons

Annons

Hallonsmulpaj i glas

Festlig dessert med frasiga kaksmulor, hallon och kesella vanilj som varvas i fina glas!

Dela
(394)

Hallonsmulpaj i glas

6–8 mellanstora/stora glas

Smuldeg
125 g smör
1 dl strösocker el rörsocker
21/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Fyllning

250 g kesella
1 dl lemon curd
200 g hallon
Garnering

florsocker
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Smuldeg: Tärna smöret. Blanda med övriga ingredienser. Ställ degblandningen i frysen ca 30 min.

2. Fördela smulorna i en bakpappersklädd långpanna. Grädda smulorna mitt i ugnen 12–15 min. Vänd smulorna efter halva tiden. Ta ut och låt smulorna svalna.

3. Fyllning: Blanda kesella och lemon curd. Lägg lite pajsmulor i botten på 6–8 höga glas. Varva hallon, kesellablandning och smulor i glasen. Avsluta med hallon och sikta över lite florsocker.

Tips! Smulorna kan göras i god tid och förvaras i kylen.

 

Läs mer

Hemgjord vaniljvisp

Fru Bråttoms smulpaj

Hallonpaj med choklad

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

 


Läs mer om:

Dela
(394)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…