Annons

Annons

Hallonrutor

En oemotståndlig kaka som är hur lätt som helst att baka – och det blir många bitar. Perfekt när det kommer gäster!

Dela
(4)

Ljuvliga hallonrutor

ca 35 st

200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker

Fyllning
ca 1½ dl hallonsylt

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör samman smör och socker. Blanda mjölet med vaniljsocker. Tillsätt det lite efterhand och rör samman till en jämn smet. Låt vila svalt ca 30 min.

Annons

2. Låt ca ¼ av degen ligga kvar i kylen. Kavla ut degen på ett bakpapper till en rektangel som knappt motsvarar plåtens storlek.

3. Fyllning: Bred sylt på degplattan. Kavla ut resten av degen och skär i längder. Lägg dem på kakan i ett rutmönster (se bild).

4. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något. Skär i rutor.

 

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(4)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…