Annons

Annons

Hallonknyten med Toblerone

Saftiga veteknyten som fylls med lyxigt söt Tobleronechoklad och syrliga hallon. Lättbakad godiskaka som du vill äta många av!

Annons

Hallonknyten med Toblerone
40 st
50 g jäst
4 dl mjölk, 37°
ca 1 liter vetemjöl
2 ägg
150 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
½ tsk salt
2–2½ dl vetemjöl

Fyllning
125 g smör, mjukt
2 msk strösocker
1 msk honung
ca 150 g hallon
ca 100 g Toblerone

Till pensling
1 ägg

Glasyr
1 dl florsocker
1–1½ msk vatten
Ugn 225°, 250°

 

Gör så här

1. Lös jästen i mjölken. Blanda i mjölet och arbeta samman till en deg. Låt vila under duk 15 min.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och honung. Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar på ca 30×40 cm. Dela varje rektangel i 20 rutor. Lägg en klick av fyllningen på varje ruta tillsammans med några hallon och en bit Toblerone.

4. Vik in hörnen mot mitten och nyp samman till knyten. Lägg i formar och låt jäsa under duk i ca 1 timme. Pensla knytena med lätt uppvispat ägg.

5. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min. Låt knytena svalna.

6. Glasyr: Rör ihop ingredienserna. Ringla glasyren över knytena.

 

Läs mer:

Nutellaknyten med mandelmassa

Blåbärsbullar de luxe

5 sätt att variera fyllningen i dina bullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…