Annons

Annons

Hallongifflar med choklad

Ljuvliga gifflar – njut dem varma eller avsvalnade!

Dela
(43)

Hallongifflar med choklad

24 st
3/4 pkt jäst (ca 37 g)
3 dl kall mjölk
3/4 dl vit sirap
2 krm salt
1 ägg
9½–10½ dl vetemjöl
125 g smör, mjukt

Fyllning
50–100 g mörk choklad
100 g hallon (gärna färska)

Pensling & garnering
1 ägg
50 g mörk choklad
florsocker

Annons

Ugn 250

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

2. Tillsätt sirap, salt, ägg och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

4. Dela degen i tre delar. Kavla ut till rundlar och skär varje i 8 snibbar.

5. Fyllning: Lägg en bit choklad och några hallon på varje. Rulla samman. Låt dem jäsa under duk på plåt med bakpapper i 30–40 min.

6. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6–7 min. Njut dem varma eller låt svalna och garnera med smält choklad och ev pudrat florsocker.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(43)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…