Annons

Annons

Hallonbåtar med kola och choklad

Vackra som bakelser. Sanslöst goda. Och snabbt gjorda i långpanna. De här hallonbåtarna med kola och choklad är helt enkelt helt oemotståndliga!

Dela
(4)

Hallonbåtar med kola och choklad

20 st

Havrebotten
125 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ½ dl havregryn

Kolafyllning
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)

Chokladtäcke
100 g ljus choklad
75 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

Garnering
hallon
citronmeliss

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Havrebotten: Smält smöret. Blanda strösocker, mjöl och havregryn i en bunke, rör i smöret. Blanda till en deg. Platta ut degen i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.

3. Kolafyllning: Öppna den karamelliserade mjölken och häll kolasåsen på havrebottnen. Kyl.

4. Chokladtäcke: Smält chokladsorterna med grädde i en kastrull. Låt svalna och bred ut smeten ovanpå kolan. Kyl.

5. Skär i rutor. Garnera med hallon och citronmeliss.

 

Läs mer

Godismuffins med mockatopp

10 saker som gör kladdkakan extra god

En dröm för alla godisälskare

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…