Annons

Annons

Hallon- och nötbrownies i långpanna

Härliga hallon- och nötfyllda brownies som går bra att frysa. Servera gärna dina långpannerutor med vispad grädde eller vispad crème fraiche.

Dela
(3)

Hallon- och nötbrownies i långpanna

Hallon- och nötbrownies i långpanna.

ca 42 st
100 g hasselnötter
50 g valnötter
50 g pistaschnötter
300 g smör
11/2 dl kakao
6 ägg
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4–5 dl hallon

Garnering
hallon
florsocker

Servering
vispad grädde el vispad crème fraiche

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Hacka alla nötter grovt. Smält smöret i en gryta. Ta grytan från värmen och vispa ner kakao. Låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten växelvis med det smälta smöret. Vänd ner nöthacket.

3. Lägg ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Häll ut smeten och bred den över papperet. Strö över hallonen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Dela i rutor.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…