Annons

Annons

Gyllene kantarellpaj

Den lufttorkade italienska pancettan smakar underbart tillsammans med vår svenska kantarell.

Dela
(3)

Gyllene kantarellpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 liter kantareller
2 msk smör
10 cm purjolök
3 ägg
250 g ricottaost el färskost
2 dl vispgrädde
2 dl hackad persilja
80 g pancetta el tärnat bacon

Annons

Dekoration
färsk oregano

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i 30 min.

2. Fyllning: Stek kantarellerna i smör. Skölj och strimla purjolöken och låt den steka med de sista min.

3. Vispa samman ägg, ricottaost/färskost, vispgrädde och hackad persilja. Vänd ner kantarellerna i blandningen, men spara några till dekoration.

4. Stek pancetta/bacon i torr stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Häll fyllningen i pajskalet, strö över pancettan/baconet och tillaga i ugn, ca 35 min tills pajen fått fin färg.

5. Dekoration: Toppa med resterande kantareller och färsk oregano.

 

Läs mer

Varm smörgåstårta med kantareller

Krämig kantarellpaj

Höstgott med filé och kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…