Annons

Annons

Grönkålspaj med fikon

Dela
(0)

Grönkålspaj med fikonGrönkål kan med fördel användas i en paj, och gärna som här tillsammans med fikon.

Grönkålspaj med fikon
1 färdig pajdeg (250 g)
Fyllning
250 g färsk grönkål
2 msk smör
100 g torkade fikon
2½ dl mellangrädde
3 ägg
140 g ädelost
Garnering
lite hackad grönkål
1 färskt fikon
några cocktailtomater
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Klä en pajform, ca 26 cm i diam, med pajdegen. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
2. Fyllning: Skölj och torka grönkålen. Skär bort mittnerven i bladen och strimla kålen. Fräs den i smör, salta och peppra. Fördela kålen i pajskalet. Grovhacka fikonen och strö dem över grönkålen.
3. Vispa samman grädde och ägg. Smula i osten och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat, ca 30 min. Garnera inför servering.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda recept med grönkål:

Grönkålsgratäng med skinka

Piroger med grönkål och skinka

 

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…