Annons

Annons

Grönkålsgratäng med pasta

Laga en snabb och nyttig gratäng med grönkål, pasta och granatäpple. Följ vårt recept och få en krämigt god och vegetarisk gratäng på nolltid.

recept-pasta-och-gronkalsgratang

Krämig gratäng med pasta, grönkål och granatäpple.

Pastagratäng med grönkål – recept

4 port

300 g pasta
1 gul lök
200 g grönkål
2 msk smör
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g riven västerbottensost
salt och peppar
2 dl hackad persilja
1 granatäpple

Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Koka pastan i lättsaltat vatten enl anv på förp. Skala och hacka löken, skär grönkålen i bitar, stek lök och grönkål mjukt i smöret
i en stor stekpanna. Blanda med pastan och lägg i en ugnsform.

2. Vispa samman ägg, grädde och västerbottensost. Salta och peppra. Häll över gratängen och tillaga ca 30 min.

3. Strö över persilja och granatäppelkärnor.

 

Läs mer:

Bacongratäng med extra allt

Grönkålspaj med ädelost

Bjud på Flygande Jakob – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(37)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…