Annons

Annons

Grönkålsgratäng med pasta

Laga en snabb och nyttig gratäng med grönkål, pasta och granatäpple. Följ vårt recept och få en krämigt god och vegetarisk gratäng på nolltid.

Dela
(0)

recept-pasta-och-gronkalsgratang

Krämig gratäng med pasta, grönkål och granatäpple.

Pastagratäng med grönkål – recept

4 port

300 g pasta
1 gul lök
200 g grönkål
2 msk smör
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g riven västerbottensost
salt och peppar
2 dl hackad persilja
1 granatäpple

Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Koka pastan i lättsaltat vatten enl anv på förp. Skala och hacka löken, skär grönkålen i bitar, stek lök och grönkål mjukt i smöret
i en stor stekpanna. Blanda med pastan och lägg i en ugnsform.

2. Vispa samman ägg, grädde och västerbottensost. Salta och peppra. Häll över gratängen och tillaga ca 30 min.

3. Strö över persilja och granatäppelkärnor.

 

Läs mer:

Bacongratäng med extra allt

Grönkålspaj med ädelost

Bjud på Flygande Jakob – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…