Annons

Annons

Grön lasagne med parmesanost

Spenat, aubergine och soltorkade tomater samsas med smakrik parmesanost i denna krämiga gratäng.

Annons

Grön lasagne med parmesanost
4 port
1 aubergine
2 msk olivolja
salt & peppar
9 lasagneplattor
100 g färsk spenat
10 bitar soltorkade tomater
1 squash
100 g riven parmesanost
ca 10 körsbärstomater

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater med basilika, 400 g
salt & peppar

Béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 msk riven parmesanost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär auberginen i skivor, lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Baka i ugn ca 15 min.

2. Tomatsås: Skala och hacka löken och vitlöken, stek den glansig i olja. Tillsätt krossade tomater och låt koka sakta 15 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölk. Tillsätt osten. Låt koka under omrörning, tills såsen tjocknar.

4. Häll lite av béchamelsåsen i en smord ugnsform. Varva sedan pastaplattor, aubergine, spenat, hackade soltorkade tomater, tomatsås och béchamelsås.

5. Skär squashen tunt med osthyvel på längden. Lägg i ett rutmönster på toppen av lasagnen. Strö över parmesanosten och tillaga mitt i ugnen, 40 min. När 10 min återstår, lägg på tomaterna.

 

Läs mer:

Krämig bacongratäng

Whiskykyckling med klyftpotatis 

Kasslergratäng med krämig ostsås 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…