Annons

Annons

Grillat: Bjud på coleslaw!

Det är de små, små detaljerna som gör det... Och när man grillar så är det tillbehören som gör att det blir extra lyckat. Här bjuder vi på recepten på fläskytterfilé, potatissallad och coleslaw, en vitkålssallad med sting!

Testa Hemmets goda recept på fläskytterfilé med potatissallad och coleslaw.

Testa Hemmets goda recept på fläskytterfilé med potatissallad och coleslaw.

4 port
500 g fläskytterfilé
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 tsk oregano
3 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar

Coleslaw
500 g vitkål
1 äpple
125 g färskost med pepparrotssmak
2–3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Annons

Potatissallad
600 g färskpotatis
1/2 knippe rädisor
1 dl hackad bladpersilja

Dressing
1 ägg
1 msk fransk ljus senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

1. Skär köttet i skivor. Blanda paprikapulver, chilipulver, oregano, olja och soja i en plastpåse. Lägg i köttet och blanda runt. Grilla köttskivorna ca 2 min per sida. Salta och peppra.

2. Coleslaw: Skölj och strimla kålen. Skölj och hacka äpplet. Blanda färskost och gräddfil. Rör ner kålen och äpplet och smaka av med salt och peppar.

3. Potatissallad: Koka potatisen mjuk och skär den i bitar. Skiva rädisorna.

4. Dressing: Mixa ägg, senap, vitlök och vinäger. Tillsätt oljan droppvis medan du mixar. Salta och peppra.

5. Blanda potatis, rädisor och persilja. Häll över dressingen. Servera potatissalladen med kött och coleslaw.

 

Läs mer

Bäst att grilla – 10 recept!

Glad sommar – våra bästa tips och recept!

Baka Fru Bråttoms goda smulpaj med jordgubbar

 

Av Eva Boström Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(36)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…