Annons

Annons

Grillade laxspett med skagenröra

Grilla lyxiga, marinerade laxspett och servera med härlig dilldoftande räkröra och grillad sparris. Ett lätt och gott recept till grillkvällen!

Dela
(0)

Laxspett med skagenröra och sparris
4 port

500 g fryst laxfilé i portionsbitar el färsk lax med skinn

Marinad
1 dl olja
1 msk soja
1/2 msk ingefära
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
2 krm peppar

Skagenröra
250 g räkor med skal
3 dl lätt crème fraiche el gräddfil
2 msk lättmajonnäs
1 tsk tomatpuré
2 msk hackad dill
salt, peppar

Annons

Grillad sparris
1 knippe färsk sparris
2 msk olivolja
1 krm salt

 

Gör så här

1. Skagenröra: Skala och hacka räkorna. Blanda dem med crème fraiche, majonnäs, tomatpuré och dill. Smaka av med salt och peppar.

2. Tina fryst fisk. Dela färsk lax i fyra bitar.

3. Marinad: Blanda samman marinaden och lägg ner laxbitarna i marinaden. Stick in två grillspett i varje laxbit.

4. Grillad sparris: Bryt bort den torra nedersta delen på sparrisen. Pensla dem med olja och strö över salt. Grilla i grillform eller grillhalster för grönsaker ca 5 min. Vänd eller skaka dem under tiden de grillas.

5. Lägg fiskspetten i ett halster. Grilla till en innertemperatur av 56 , eller med skinnsidan ner på grillgallret 5–6 min. Salta och peppra innan de serveras.

6. Servera spetten med skagenröra, grillad sparris, blandad sallad och kokt färskpotatis.

 

Läs mer

Grillad biff med ljummen sallad

Grillad kycklingfilé med extra allt

Grillad lax med örter

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…