Annons

Annons

Grillad ryggbiff med rödvinssås

Läcker biff med en mustig rödvinssås. Servera med rotsaker och en enkel sallad för en välbalanserad och nyttig måltid.

Dela
(0)

5 Smala HV 28 Biff

2 bitar ryggbiff à 125 g
flingsalt och svartpeppar

Rödvinssås
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten morot
1½ msk smör
1 tsk farinsocker
½ msk tomatpuré
1 dl rött vin
1½ dl vatten
1 msk konc oxfond
½ dl blandade hackade örter, tex timjan, persilja och basilika

Annons

Rotsaker
200 g små färskpotatisar
2 morötter (150 g)
½ msk olivolja
flingsalt
peppar
1 msk hackad persilja

Servering
sallad

Ugn 225°

Gör så här
1. Sås: Skala och hacka all lök, skala och skiva moroten. Fräs i ½ msk smör. Tillsätt farin och tomatpuré, stek tills det brynts lite. Häll på vin, vatten och fond. Koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar, mixa slät med 1 msk smör och örter.
2. Rotsaker: Lägg hel potatis tillsammans med skalad morot i bitar på en plåt med bakpapper. Blanda med olja, flingsalt och peppar. Stek i ugn ca 25 min. Blanda med persilja.
3. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek till önskad stekgrad och servera med sås, rotsaker och sallad.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…