Annons

Annons

Grillad kycklingfilé med extra allt

Ljuvlig potatissallad med smaker à la caesar kompletterar de grillade filéerna perfekt.

Dela
(1)

Grillad kyckling med extra allt

4 port

500 g kycklingfilé

1 kruka basilika

1 msk kinesisk soja

80 g parmaskinka

Potatissallad

400 g små färskpotatisar

4 skivor formbröd

2 msk olja

2 vitlöksklyftor

1 romansallad

1 knippe rädisor

1 dl grovt riven parmesanost

Annons

Dressing

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1½ msk rödvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

 

Gör så här

1. Börja med potatissalladen: Koka potatisen mjuk. Låt kallna. Skär brödet i tärningar. Hetta upp oljan, pressa i vitlök och stek brödtärningarna knapriga. Låt kallna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Dressing: Blanda ägg, senap och vinäger. Pressa i vitlök. Kör några varv med mixern. Tillsätt oljan droppvis medan mixern går. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela kycklingfiléerna så att de blir tunna. Plocka bladen från basilikan. Vik filéskivorna dubbla med basilika emellan. Pensla med soja, salta och peppra lite.

4. Grilla filéerna ca 5 min. Flytta dem till kanten av grillen och låt eftersteka 10 min. Dela skinkskivorna och rulla in de färdiggrillade filéerna.

5. Skiva potatisen. Skölj salladen och riv den i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Blanda potatis, sallad och rädisor på ett stort fat. Lägg kycklingen ovanpå. Toppa med dressing, parmesan och krutonger.

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…