Annons

Annons

Grillad fläskytterfilé med svamp och spenat

Fläskytterfilé passar utmärkt att lägga på grillen. Rosmarinsvamp och smörfräst spenat gör rätten extra lyxig!

Dela
(0)

Fläskytterfilé med svamp och spenat

Fläskytterfilé med smörfräst rosmarinsvamp.

4 port
600 g fläskytterfilé el 4 kotletter med ben
1 tsk salt
2 krm peppar

Marinad
2 msk olja
1 msk soja
2 tsk balsamvinäger

Sås
3 dl lätt crème fraiche
1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt

Annons

Rosmarinsvamp
250 g svamp
2 msk smör
1 msk hackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
3 krm salt
1 krm peppar

Smörfräst spenat
500 g bladspenat
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Servering
ugnsbakad potatis

Gör så här

1. Skär köttet i skivor eller skär kotletterna benfria. Blanda till marinaden. Blanda köttet med marinaden i en plastpåse.

2. Blanda såsen och ställ kallt.

3. Rosmarinsvamp: Stek svampen i smör tillsammans med rosmarin. Salta och peppra.

4. Smörfräst spenat: Fräs spenaten i smör och vitlök. Salta och peppra.

5. Grilla köttskivorna ca 2 min per sida. Salta och peppra.

6. Servera köttet med såsen, svamp, fräst bladspenat och ugnsbakad potatis.

 

Tips! Svampen och spenaten kan smörfräsas antingen i en stekpanna som ställs direkt på grillen eller på spisen.

 

Läs mer:

Grillade laxspett med skagenröra

Grillade grönsaker med bulgur och läckra såser

Grillad kyckling med vitlökssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…