Annons

Annons

Bjud på grillad fläskfilé i helgen!

Helgrillad fläskfilé är lyxigt och väldigt enkelt att göra. Servera med grillad squash och paprika och vår fantastiska sås med västerbottensost. Perfekt till grillkvällen eller kalaset!

Dela
(270)

Grillad fläskfilé & västerbottensås

4 port

1 msk soja
2 msk olja
1 fläskfilé, ca 500 g
1 tsk salt
2 krm peppar
2 röda och gula paprikor
1 squash, 400 g
4 färska knipprödlökar
1 påse sallad, ca 50 g

Västerbottensås
2 dl riven västerbottensost
3 dl crème fraiche
2 dl färsk basilika
1 krm salt

Annons

 

Gör så här

1. Västerbottensås: Smält osten i crème fraichen på svag värme i en kastrull. Låt såsen kallna. Blanda den med hackad basilika och smaka av med salt.

2. Blanda soja och olja och pensla köttet med det. Grilla fläskfilén hel 20–25 min på medelstark värme, vänd under tiden. Innertemperaturen ska vara 70 när köttet är klart. Salta och peppra runt om.

3. Skär grönsakerna i bitar (rödlökarna delas på längden) och pensla dem med olja. Grilla grönsakerna någon min per sida. Salta och peppra. Blanda dem med salladen vid serveringen.

4. Skär fläskfilén i skivor och servera med såsen, grönsakerna och ugnsstekta potatisklyftor.

 

Läs mer:

Dubbelmarinerad fläskfilé

Fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad

Fem lyxiga recept med filé!

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(270)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…