Annons

Annons

Grillad biff med ljummen sallad

Saftig biff med en ljummen sallad och örtdressing. Gott, enkelt och lättlagat!

Dela
(0)

Grillad biff med ljummen sallad

2 skivor utskuren biff à 125 g
flingsalt och svartpeppar
½ msk smör
½ msk olja

Ljummen sallad
½ blomkålshuvud (250 g)
½ fänkål (100 g)
1 rödlök (100 g)
1 msk olivolja
½ melon, t ex cantaloupe (225 g fruktkött)
35 g babyspenat

Annons

Örtdressing
1 dl blandade hackade örter, t ex oregano, persilja, basilika
1 msk vatten
1 msk pressad citron
1 msk sesamolja
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Ugn 225°

Gör så här

1. Sallad: Skiva blomkålen, klyfta fänkål och rödlök. Lägg på en plåt med bakpapper. Gnid in allt med olja, flingsalt och peppar. Rosta i ugn, ca 25 min. Skär melonen i bitar och lägg upp på fat med de rostade grönsakerna och babyspenat.

2. Örtdressing: Blanda alla ingredienser.

3. Salta och peppra biffarna och stek till önskad stekgrad i smör och olja. Servera med salladen och ringla dressingen över.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…