Annons

Annons

Grilla gott: Kotlett med äppelglaze!

Satsa på ett säkert kort – karré! Här låter vi en hemgjord äppelglaze sätta smak på köttet. Rostad färskpotatis med parmesan och rucola är gott som tillbehör.

Dela
(22)

Kotlett med äppelglaze

Kotlett med äppelglaze

4 port

4 stora fläskkotletter
salt, peppar

Äppelglaze
2 äpplen, gärna granny smith
½ dl ljus sirap
2 dl äppelcider
½ dl äppelcidervinäger
1 tsk färska strimlade salviablad

Rostad färskpotatis
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
flingsalt, peppar
2 msk riven parmesanost
100 g rucolasallad
Sås
2 dl crème fraiche
1 msk finhackad basilika
1 rivet äpple
salt

Annons

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Äppelglaze: Skala och tärna äpplena. Blanda äpplen, sirap, cider och äppelcidervinäger i en gryta och sjud utan lock tills knappt hälften återstår. Sila genom finmaskig sil.

2. Salta och peppra på köttet. Pensla glazen på kotletterna. Grilla kotletterna 3–4 min på varje sida. Pensla med glazen under grillningen och vänd ofta så att köttet inte bränns.

3. Rostad färskpotatis: Skölj potatisarna och lägg dem i en långpanna (dela dem om de är stora). Blanda med olja, flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Strö över parmesanost och vänd ner rucolasallad vid servering.

4. Sås: Blanda ingredienserna, smaka av med salt.

5. Servera köttet med såsen och den rostade potatisen, melon och cocktailtomater.

 

Läs mer

Grillat: Bjud på coleslaw!

Bäst att grilla –10 recept!

Grillad lax med örter

 

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(22)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…