Annons

Annons

Grillad lax med örter

Här har vi rimmat laxen före grillning. Det ger en extra god smak.

Dela
(10)

Rimmad och grillad lax

6 port

1,2 kg hel laxsida med skinn

1 liter kallt vatten

2 msk salt

2 msk strösocker

1–2 tsk krossad rosépeppar

3 msk finhackad dill & persilja

2–3 msk olivolja

Serveringsförslag

kokt potatis el potatissallad

Annons

sallad

valfri sås el kryddsmör

 

Gör så här

1. Putsa laxbiten. Blanda vatten, salt och socker i en stor bunke eller gryta. Lägg ner fisken och låt den rimma ca 20 min.

2. Torka av fisken noga med hushållspapper.

3. Krossa rosépepparkornen med en mortel och finhacka örterna. Blanda peppar, örter och olja och fördela på laxen. Grilla över glöd ca 3 min per sida.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Lovisa Norrsell

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(10)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…