Annons

Annons

Grekiskt på grillen!

Dela
(0)

Lammburgare

Värm pitabröden i ugnen före servering så blir de extra goda.

Grekiska lammburgare

4 port

500 g lammfärs

1 tsk salt

2 krm peppar

100 g ost av fetatyp

Tzatziki

½ gurka

2 dl turkisk yoghurt

2 pressade vitlöksklyftor

Annons

1 krm salt

Tillbehör

2 tomater

1 rödlök

salladsblad

4 pitabröd

 

Gör så här

1. Tzatziki: Skär gurkan i små tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök och salt.

2. Blanda färs, salt och peppar. Skär osten i småbitar och blanda ner i färsen. Forma till burgare och grilla dem ca 8 min.

3. Tillbehör: Skiva tomaterna och löken. Fördela sallad, tomat och lök i pitabröden. Lägg i burgaren och toppa med tzatziki.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…