Annons

Annons

Grekisk plockmiddag

En god och mättande tallrik med olika godsaker som grillad aubergine och grillade tomater. Servera med ett gott bröd och vitlöksyoghurt.

Dela
(0)

Grekisk plockmiddag

1 aubergine (250 g)
175 g små tomater på kvist
½ gul lök
½ msk smör
1 tsk flytande honung
1 dl grekisk yoghurt (10%)
½ vitlöksklyfta
150 g bröd, grekiskt eller pitabröd
10–12 grekiska blandade oliver (50 g)

Annons

Ugn 250°

Gör så här
1. Skiva auberginen, salta lätt och låt dra 10 min. Grilla aubergineskivorna och tomaterna på sin kvist i ugn eller på grillen tills de är mjuka och har fin färg.

2. Skala och skiva löken, stek gyllene i smör. Tillsätt honungen efter ett tag och låt löken karamelliseras. Smaka av med salt.

3. Smaka av yoghurten med finriven vitlök och salt. Lägg upp i en skål och toppa med lite av löken.

4. Lägg aubergine, tomater och oliver på fat. Toppa med löken och servera med vitlöksyoghurt och bröd.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…