Annons

Annons

Grekisk mathavresallad

Mathavre, matkorn och fullkornsbulgur är bra exempel på moderna fiberrika alternativ till vitt ris och pasta, men tänk på att de innehåller gluten. Är du intolerant kan du välja fullkornsris eller råris i stället.

Dela
(0)

Grekisk mathavresallad

1 port, 285 kcal
2½ msk mathavre (¾ dl kokt)
¾ dl grönsaksbuljong
½ skivad rödlök
½ strimlad paprika
1 tsk rapsolja
salt och svartpeppar
10 basilikablad
100 g delade körsbärstomater
1 snett skivad salladslök
5 svarta oliver
30 g tärnad fetaost, 10 %

Annons

1. Koka mathavren i buljongen enligt anvisning på förpackningen (eller använd färdigkokt). Fräs lök och paprika i olja ett par minuter. Krydda, tillsätt basilikan och blanda ner tomaterna och låt dem bli varma.

2. Vänd ihop blandningen med mathavre. Servera med salladslök, oliver och fetaost.

 

Receptet är hämtade ur boken 5:2 för kvinnor av Marie Tegner (Bonnier Fakta). I boken får du praktiska råd och recept på allt från frukostar till luncher och middagar som kan passa under lågkaloridagarna. Läs mer om boken här. 

Foto: Jenny Grimsgård

Fler 5:2-recept hittar du här 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…