Annons

Annons

Gravad lax med krämig potatissallad

Gravad lax med potatissallad passar perfekt när du vill unna dig något extra gott. Den krämiga potatissalladen får smak av bland annat pepparrot och senap. Den danska senapssåsen görs i en handvändning och är gudomlig till gravlax!

Dela
(5)

Gravad lax med krämig potatissallad

Gravad lax med krämig potatissallad.

100 g skivad gravad lax, tex Falkeskog
Potatissallad
5–6 små färskpotatisar
1/2 äpple
2 msk citronmajonnäs
1–2 tsk riven pepparrot
1–2 tsk grovkornig senap
salt och peppar

Garnering
1 msk kapris
1 citronklyfta
dill

Annons

 

Gör så här

1. Skrapa potatisarna och koka dem mjuka, 15–20 min. Känn efter med en sticka att de är färdiga.

2. Skär potatisen och äpplet i bitar. Blanda med majonnäs, pepparrot och senap. Smaka av med salt och peppar.

3. Garnera och servera till den gravade laxen.

 

Såstips!

Blanda lika delar dijonsenap, mild senap, brunt farinsocker (eller annat socker), crème fraiche eller gräddfil. Till en portion räcker det med 1 msk av varje. Blanda väl och lägg till hackad dill i lämplig mängd.

 

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Lyxiga räkrullar 

Halstrad laxtartar med dansk hovmästarsås 

Lättlagad mat för en – 5 läckra recept 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…