Annons

Annons

Gratinerade musslor & citronmajonnäs

Musslor med parmesantopp

Så enkelt och så lyxigt gott! Toppingen kan göras i god tid och förvaras i kylen.

Musslor med parmesantopp

8 bufféportioner

ca 700 g djupfrysta gröna musslor med skal

200 g philadelphiaost

2 msk nyriven parmesanost

Annons

½ citron, rivet skal

1 klyfta pressad vitlök

1 tsk finhackad rosmarin

2 msk ströbröd

Servering

bröd

citronklyftor

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Låt musslorna tina. Lägg dem, fortfarande i sina skal, på ett ugnssäkert fat.

2. Blanda samtliga ingredienser utom ströbröd till en kräm. Fördela blandningen på musslorna och strö över ströbröd.

3. Gratinera tills parmesantoppingen har fått fin färg, 3–5 min.

Tips! Håll ett öga på musslorna, så att toppingen inte blir bränd!

 

Skaldjursfest 2014 6Citronmajonnäs

Satsa på att göra egen majonnäs, den blir ju så mycket godare. Vill du, så pressa i lite vitlök!

2 äggulor

1 msk bordssenap

½ citron, saft och skal

3 dl rapsolja

4–6 droppar tabasco

ev 1 vitlöksklyfta

2 krm salt

 

Gör så här

1. Blanda äggulor, senap, citronsaft och -skal i matberedare. Kör på högsta hastighet och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills all olja har arbetats in i majonnäsen.

2. Smaksätt med tabasco och ev pressad vitlök. Smaka av med salt.

Tips! Se till att alla ingredienser har rumstemperatur så skär sig inte majonnäsen.

Av: Ellinor Varady Foto: erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…