Annons

Annons

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs

Cheeseballs i maten kanske låter galet, men det är faktiskt riktigt gott. Testa att göra en gratäng med fläskfilé, svamp och cheeseballs. Perfekt om du vill bjuda vänner och familj på något lättlagat, gott och lite annorlunda!

Annons

cheeseballs-gratang

4 port

1 påse cheeseballs (finns i chipshyllan)

500 g  fläskfilé

Ca 6 champinjoner

 

Sås

4 msk smör eller margarin

4 msk mjöl

7 dl mjölk

1,5 dl créme fraîche, gärna med smak av vitlök

 

Topping

100 gr riven ost, förslagsvis gratängost

 

Ugn 200 °

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 °.

2. Såsen: Smält margarin eller smör, tillsätt mjöl och vispa ihop till en fast sås. Tillsätt mjölk och créme fraîche.

3. Tärna svamp. Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn fläskfilén i en het stekpanna, salta och peppra. Eventuellt får du bryna filén i två omgångar.

4. Lägg hälften av köttet i botten av en smord ugnsform och fyll på med hälften av champinjonerna. Täck med cheeseballs. Häll över hälften av såsen. Lägg på resten av köttet och fyll på rejält med cheeseballs. Toppa med det sista av svampen och såsen. Strö över ost.

5. Gratinera i ugn i ca 45 minuter.

 

Tips! Täck gratängen med aluminiumfolie hälften av tiden i ugnen, så undviker du att den blir bränd.

 

Receptet kommer ursprungligen från Tasteline.com och användaren Joel.

 

Läs mer:

Lyxig pastagratäng med kassler och ädelost

Tacogratäng med kyckling 

Världens godaste fläskfilégratäng 

 

Foto: Shutterstock

Läs också:

Dela
(532)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…