Annons

Annons

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

Krämig fisk- och skaldjursgryta med lax, räkor, dill och potatis. Passar perfekt när du vill äta god och nyttig mat som går snabbt att laga.

Dela
(0)

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

4 port

3 portionsbitar lax
200 g skalade räkor
1 knippa dill
2 dl vitt vin el fiskbuljong
4 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar

Tillbehör
800 g kokt potatis

 

Gör så här

Annons

1. Skär dillstjälkarna i stora bitar och koka dem i vinet 10 min, spara dillkronorna till garnering. Tillsätt laxen skuren i tärningar, ca 2×2 cm, och sjud på svag värme ytterligare 10 min.

2. Sila av laxen och ta till vara vinet. Koka upp vinet igen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i den kokande vätskan. Tillsätt matlagningsgrädden och koka några min.

3. Tillsätt räkorna och laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad dill.

 

Läs mer:

Skaldjurscoctail med lime och örtsås

Rotfruktsoppa med kräftstjärtar

Lyxig cheesecake med lax och räkor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…