Annons

Annons

Grädda en pizza!

Dela
(0)

Sparrispizza

Kan förberedas och värmas även om den är bäst nybakad.

Sparrispizza med bacon

4 port

25 g jäst

2½ dl vatten, 37°

1 tsk salt

1 msk olivolja

6–7 dl vetemjöl special

Topping

2 dl crème fraiche

2 dl riven lagrad ost

Annons

3 tsk flytande honung

2 msk finhackade valfria örter

250 g grön sparris

1 burk kronärtskockshjärtan

140 g tärnad bacon

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp jästen i lite av det ljumna vattnet, tillsätt resterande vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta ihop degen väl, i maskin ca 10 min och för hand ca 15 min. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 30 min.

2. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till runda pizzor, ca 28 cm i diam. Lägg bottnarna på plåtar med bakpapper.

3. Topping: Blanda crème fraiche, ost, honung och örter. Bred ostkrämen på bottnarna. Bryt av den nedre delen på sparrisen, dela på längden om de är tjocka och sedan mitt av. Dela kronärtskockorna i bitar.

4. Fördela sparris, kronärtskocka och bacon på bottnarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…