Annons

Annons

Grädda en paj!

Dela
(0)

Laxpaj

Krämig färskost och grädde i fyllningen gör detta till helgens höjdare. Vill du lyxa ännu mer? Toppa med lite räkor!

Dilldoftande laxpaj

4–5 port

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk iskallt vatten

1 dl hackad dill

Annons

Fyllning

300 g kallrökt lax i skivor

60 g babyspenat

1 gul lök

1 dl hackad dill

3 ägg

2 dl vispgrädde

200 g färskost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, 22–24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel.

2. Fyllning: Strimla laxen men spara en lite bredare remsa till garnering. Hacka spenaten. Skala och finhacka löken. Blanda lax, spenat och lök med dillen, salta och peppra och fördela i pajskalet.

3. Rör ägg, grädde och färskost till en slät smet. Häll smeten över laxblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Garnera med en liten laxsnurra och ev dill och citronklyfta.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…