Annons

Annons

Gottegrisar är vi allihopa!

Och vem kan motstå denna ljuvligt goda aprikoskonfekt, fylld av jordnötter och choklad? Inte vi i alla fall!

24 st

200 g ljus choklad

3/4 dl salta jordnötter

2 msk slät aprikosmarmelad

Garnering

150 g vit choklad

Annons

2 msk vispgrädde

5 torkade aprikoser

Gör så här

1. Hacka och smält den ljusa chokladen över vattenbad. Hacka jordnötterna. Rör ner dem och marmeladen i chokladen.

2. Bred ut smeten i en form klädd med bakpapper, ca 10×16 cm. Låt stelna, ställ den ev svalt en stund.

3. Garnering: Hacka och smält den vita chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Bred ut den över chokladen.

4. Skär aprikoserna i tunna strimlor. Lägg dem i rader ovanpå chokladen innan den har stelnat. Ställ formen svalt. Skär upp i avlånga bitar.

Foto: Carin Pålsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…