Annons

Annons

Gott tillbehör till grillat

Dela
(0)

Tomat- och bönsallad

Läcker sallad som är perfekt till olika sorters korvar. Satsa gärna på färsk korv också! Den behöver lite längre grilltid, men det är det värt.

Tomat- & bönsallad

4 port

250 g cocktailtomater, blandade färger

Annons

3 msk olivolja

2 burkar (à 400 g) cannellinibönor eller andra vita bönor

2 avokador

1 påse (70 g) blandad sallad

1 rödlök

1 msk smör

2 msk vitvinsvinäger

2 msk honung

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Lägg tomaterna på en plåt med bakpapper och ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Häll av lite vätska om det behövs.

2. Skölj bönorna och låt rinna av väl. Skala och tärna avokadon. Skölj salladen och låt den rinna av.

3. Skala och finhacka löken. Stek den blank i smör. Tillsätt vinäger och låt sjuda tills halva mängden återstår, rör ner honungen.

4. Blanda alla ingredienser till salladen och vänd ner lökröran.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norsell


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…