Annons

Annons

Gott till kaffet!

Annons

Glutenfri citronkaka

Denna läckra citronkaka innehåller inget gluten, så att fler kan njuta av det goda!

Citronsött till fikat

8–10 bitar

Blanda 3¼ dl fin mjölmix (Semper), 2 tsk bakpulver, 1½ tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 citron. Smält 50 g smör, häll i 1 dl mjölk. Vispa 3 ägg och 2½ dl strösocker pösigt. Vänd ner mjölblandning och smör, rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad (glutenfritt ströbröd) form som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º, 45–55 min, kakan ska vara torr inuti. Rör 2 dl florsocker med några droppar pressad citron till en trögflytande glasyr. Häll glasyren över den kalla kakan. Garnera ev med citron.

 

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(107)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…