Annons

Annons

Gott & gratinerat!

Dela
(0)

Gratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

4 port

Ansa och dela 1 blomkålshuvud. Låt det koka i lättsaltat vatten 4–5 min. Låt rinna av väl. Lägg blomkålen på ett ugnssäkert fat. Smält 3 msk smör i en kastrull. Rör i 2 msk vetemjöl. Ta kastrullen från värmen och vispa i 4 dl mjölk. Låt såsen småkoka under omrörning 5–10 min. Ta kastrullen från värmen igen och vänd ner 2 dl riven lagrad ost. Rör tills den smält, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över blomkålen och toppa med 1 dl riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 225º ca 10 min. Servera med rökt skinka.

Annons

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…