Annons

Annons

Gorgonzolafylld kycklingfilé

Gorgonzolafylld kycklingfilé med champinjoner är perfekt festmat! Skär små snitt i kycklingfilén och fyll den med gorgonzola och salami – jättegott.

Annons
Gorgonzolafylld kycklingfilé med champinjoner - recept

Gorgonzolafylld kycklingfilé med champinjoner.

4 port
4 kycklingfiléer, 500 g
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g gorgonzola el ädelost
50 g salami

Skysås
1 kycklingbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 dl sky
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk soja

Champinjonpasta
4 dl risoni (risformad pasta)
8 dl grönsaksbuljong
100 g champinjoner
1 dl riven parmesanost

Servering och garnering
cocktailtomater
basilika

Ugn 225°

Gör så här

1. Bryn filéerna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och ta tillvara skyn till såsen. Skär kycklingfilén i skivor men inte helt igenom. Lägg dem på ett ugnsfast fat och lägg skivad ost och salami i skårorna. Stek dem ca 15 min i ugnen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

2. Champinjonpasta: Koka risonin i buljongen 11 min. Stek svampen i smör, salta lätt. Blanda ner svampen och parmesanosten i den kokta pastan.

3. Skysås: Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen några min.

4. Servera kycklingen med svamppasta, sås och cocktailtomater. Garnera med basilika.

 

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(485)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…