Annons

Annons

Gör succé med oemotståndlig chokladfondant!

Dela
(0)

Himmelskt gott! Två tips: Fondant får inte bakas för länge, den ska vara lite rinnig i mitten. Och välj en riktigt god vaniljglass!

Chokladfondant

4 port
100 g mörk choklad, 70 %
100 g mjukt smör + smör till formarna
3/4 dl strösocker
2 ägg
1 äggula
drygt 1/2 dl vetemjöl

Annons

Servering
vaniljglass
hallon

Ugn 200°

Gör så här
1. Hacka chokladen och låt den smälta över vattenbad. Smöra noggrant 4 ugnssäkra portionsformar, ca 11/2 dl.
2. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa ner äggulan och chokladen. Sikta över mjölet och vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min, ytan ska hinna få en skorpa men de ska fortfarande vara krämiga inuti och rinniga i mitten. Stjälp upp på tallrik eller servera i formarna.

Gilla Hemmets på Facebook

Glutenfritt?
Välj majsstärkelse i stället för vetemjöl!

 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…