Annons

Annons

Pannkaksrulle med kantareller

Pannkaksrulle fylld med kantarellstuvning och toppad med kantareller. God och lättlagad mat när den är som bäst!

Pannkaksrulle med kantareller!

Kantarellrulle – så gott och så enkelt.

 

6 port

Pannkaka

135 g smör

2½ dl vetemjöl

3 dl standardmjölk

4 ägg

 

Kantarellstuvning

500 g kantareller

3 msk smör

3½ msk vetemjöl

2½ dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 msk finhackad persilja

1 dl riven lagrad ost

Annons

 

Garnering

100 g stekta kantareller

persiljekvist

Ugn 200º, 225º

 

Gör så här

1. Pannkaka: Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir som en klump som släpper kastrullens kant. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Vispa samman i ett par minuter.

2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen på 200º ca 20 min.

3. Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper. Ta bort gräddningspapperet.

4. Kantarellstuvning: Ansa svampen. Fräs den i smör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja.

5. Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225º.

6. Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist.

 

Läs mer:

Läcker paj med kantareller

Stor guide – så hittar du kantarellerna

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Av: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(3.55k)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…