Annons

Annons

Gör Alexandra Zazzis goda sommarsallad!

När Alexandra Zazzi lagar sommarlunch hamnar gärna en läcker sallad på tallriken. Olika sorters bönor och betor med krämig getostdressing smakar underbart ihop. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till grillat!

Dela
(0)

Gör Alexandra Zazzis goda sommarsallad!

Njut av Alexandra Zazzis goda sommarsallad!

 

4 port
3 rödbetor
3 gulbetor
1 fänkålshuvud
10 cocktailtomater
2 små sötpotatisar
1 msk olivolja
salt
peppar

Bönröra
1 liten silverlök el rödlök
1 burk stora vita bönor, 400 g
1 burk kidneybönor, ca 400 g
1 msk olivolja
1 tsk hela kumminfrön
1 msk finhackad färsk persilja
salt, peppar

Annons

Chèvreostdressing
200 g chèvreost
1/2 äpple
150 g smetana el rysk yoghurt
gräslök

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Koka betorna med skal ca 30 min. Låt svalna i kallt vatten.

2. Skala och skiva fänkålen fint och lägg i lättsaltat kallt vatten. Halvera tomaterna.

3. Skala och skiva sötpotatisen och lägg på plåt med bakpapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta tills de fått färg och är mjuka, 20–25 min.

4. Bönröra: Skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg tillsammans med lök, olja, kummin och persilja i en stekpanna. Låt svettas på låg värme fram till servering, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

5. Chèvreostdressing: Skär av det vita skalet från osten. Tvätta och tärna äpplet fint. Smula osten med hjälp av en gaffel och rör samman med äpple och smetana/rysk yoghurt.

6. Lägg de varma rotfukterna på tallriken. Blanda lite av dressingen med bönröran och lägg detta på rotfrukterna. Toppa med avrunnen fänkål, tomater, dressing och klippt gräslök.

 

Läs mer:

Kronärtskocka – så äter och tillagar du den

Marinerad karré och färskpotatissallad

Matig bönsallad med sparris 

 

Av Alexandra Zassi

Foto: Annika Broman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…