Annons

Annons

Godaste köttbullarna!

Dela
(0)

Godaste köttbullarnaHäll en aning buljong i stekpannan om du ska värma köttbullarna så håller de sig mjuka och goda.

Finaste köttbullarna
600 g kalvfärs
½ gul lök
2 msk ströbröd
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 små kokta potatisar
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 krm finstött kryddpeppar
½ msk farinsocker
smör till stekning

Annons

Gör så här
1. Grovhacka löken. Lägg lök, ströbröd, grädde, äggulor, potatis och kryddor i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat. Låt svälla 5–10 min. Tillsätt färs och låt maskinen arbeta samman till en jämn smet men kör inte onödigt länge.
2. Forma färsen till små köttbullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i smör på medelvärme tills de är genomstekta och fint bruna.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda köttbullsrecept:

Köttbullar på italienska

Staffans köttbullar

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…