Annons

Annons

Goda småkakor kan man aldrig få för många av!

Dela
(0)

Småkakor med chokladkola

Extra festliga blir mördegskakorna om du piffar upp dem med chokladkola och lite pärlströssel.

Småkakor med chokladkola

ca 30 st

½ dl florsocker

¾ dl potatismjöl

1½–1¾ dl vetemjöl

100 g smör, kallt

Chokladkola

Annons

1 dl vispgrädde

½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

1 msk kakao

1½ tsk vaniljsocker

Garnering

pärlströssel

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt tärnat smör och blanda snabbt samman till en deg. Använd gärna matberedaren, kör i så fall bara precis samman till en deg. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diam. Låt vila svalt i minst 40 min.

2. Skiva i 3–5 mm tjocka skivor. Grädda mitt i ugnen i 6–8 min. Låt svalna.

3. Chokladkola: Koka samman grädde, socker, sirap och kakao till en ganska tjock smet (typ som till knäck). Rör i vaniljsocker. Lägg en klick på varje kaka. Låt stelna. Dekorera med pärlströssel.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…