Annons

Annons

Goda kotletter till helgen

Dela
(0)

Fjärilskotletter

Lyxigt gott med krämig kantarellost i fyllningen och sås med smak av svarta vinbär.

Kotletter med vinbärssås

4 port

4 fjärilskotletter

100 g färskost med kantareller

1 msk olja

½ dl vatten

Vinbärssås

3 dl vatten

Annons

1 dl konc svartvinbärssaft

1½–2 msk konc viltfond

½ tsk torkad timjan

2 tsk majsstärkelse

Servering

potatis

broccoli

 

Gör så här

1. Fördela osten på kotletterna, vik ihop och fäst ev med tandpetare. Stek kotletterna i olja, 2–3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Häll vattnet vid sidan om kotletterna och låt eftersteka under lock ca 10 min.

2. Sås: Koka upp vatten, saft, fond och timjan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner det i såsen och låt sjuda ett par min. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer saft.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…