Annons

Annons

Drömgoda hallonmazariner

Lycka är att få njuta av hembakta kakor tillsammans med vännerna! Imponera med läckra hallonmazariner som är enklare att göra än man kan tro.

Dela
(0)

Hallonmazariner

Här piffar vi upp en 
redan god mazarin 
med fräscha hallon! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazariner med hallon

ca 16 st

3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
¾ dl strösocker
150 g smör, kallt

Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör, mjukt
2 msk strösocker
1 stort ägg
1½ msk vetemjöl
50–75 g färska hallon

Annons

Glasyr
2 dl florsocker
1–1½ msk citronsaft el vatten
några droppar röd 
hushållsfärg

Ugn 175°

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl, potatismjöl, socker och smör. Använd gärna matberedare men tänk på att inte arbeta degen för länge. Låt vila svalt i ca 30 min.

2. Fyllning: Riv eller smula mandelmassan och rör ihop med smöret, lite efter hand. Tillsätt sockret och rör i ägget. Blanda i mjölet och rör till en smet.

3. Klä formar med degen. Klicka i fyllningen. Lägg några hallon i varje.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och hushållsfärg. Bred glasyren på kakorna.

 

Läs mer:

Klassiska mazariner

Mazariner med rabarber

Underbara jordgubbsmazariner


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…